Detailing Interior

Detailing Interior

Interiorul unei masini moderne este realizat dintr-o varietate de materiale si are numeroase suprafete curbe, fante, nise, plus o serie de echipamente sensibile la praf si umezeala.

Detailing-ul interiorului necesita o buna cunoastere a caracteristicilor acestor materiale si a recomandarilor producatorilor privind intretinerea lor.

Operatii de detailing interior

Aspirare

Aspirarea mochetei se face cu ajutorul unei perii tari cu care se freaca. Acest procedeu urmareste scoaterea nisipului si a prafului din mocheta. Un alt accesoriu folosit in aspirare este pistolul de aer in linie cu care se sufla in prealabil gratarele, cusaturile, imbinarile si, in general, spatiile inguste si foarte greu accesibile.

Curatarea petelor

Pentru petele de pe mocheta, plafon si tapiterie se folosesc curatitori specifici cu grad de putere in functie de tipul petei. Samponarea si curatarea suprafetelor textile. Ulterior curatarii de mai sus, se realizeaza o samponare generala a intregii suprafete. Este vorba de intreaga mocheta, de partile textile ale tapiteriei si de suprafetele de vinil.

Extractie

Pentru aceasta operatie se foloseste un aspirator profesional cu injectie/extractie. Apa este pulverizata pe suprafata si apoi aspirata impreuna cu spuma samponului.

Aplicarea de protectie textila si dressing de interior

Tapiteria textila se trateaza, dupa uscare, cu un protector textil special. Acesti protectori formeaza o pelicula subtire la suprafata materialului, lasandu-l in acelasi timp sa respire.

Pelicula confera un anumit grad de impermeabilitate materialului, protejandu-l si conferindu-i o rezistenta deosebita la murdarire.

Suprafetele de vinil si alte materiale sintetice din interiorul automobilului, dupa curatare, se protejeaza si revitalizeaza cu un dressing de interior.

Tratament piele

Pentru a-si pastra aspectul si calitatile, finisajele din piele necesita o ingrijire deosebita care are rolul de a preveni deshidratarea.

Pielea deshidratata isi pierde elasticitatea, se intareste si devine casanta. Rezultatul: rosaturi premature si fisurari care dau un aspect de uzat si vechi.

Tratamentul pielii se face din doi pasi:

  • Curatarea cu un curatitor special cu pH-ul echilibrat in asa fel incat sa nu atace pielea
  • Folosirea unui balsam special proiectat care intra rapid in piele redandu-i elasticitatea si moliciunea.

Procesul de detailing interior cuprinde:
- curatare cupola, stalpi, fete portiere, scaune fata, bancheta , mocheta, presuri, bord si consola centrala, portbagaj

Pret: 50 Euro